Herkese selam,
Gerekli kurulum, ayarlamalar ve düzenlemeleri yaptıktan sonra ben de blog dünyasına tam anlamıyla başlamış oluyorum. Bu yazıda kısaca neden bu bloğu kurduğumu açıklamaya çalışacağım. Kısa bir özet ve hakkımda daha fazla bilgi edinmek isterseniz “Hakkımda” sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Daha önce de blog tutma girişimlerim olmuştu ama bunlar eğlence ve interneti daha yakından tanımak amaçlıydı. Biraz da gelir elde etmek için tabi 🙂 Üniversiteye başlayınca blog tutmayı aksattım ve nihayetinde tamamen bırakmıştım.
Şimdi ise bilgilerimi, tecrübelerimi arttırmak ve diğer insanlarla paylaşıp onlardan yardım almak amacıyla bu bloğu hazırladım. Temel amacım yazılım geliştirme konusunda kendimi geliştirmek.
Kendimi geliştirmeye ise en temel seviyeden başlamaya karar verdim. C, C#, Java ve mobil programlama üzerinde yoğunlaşmayı planlıyorum. Bu çerçevede kendime dersler vereceğim ve birazda konu dışı paylaşımlar yapabilirim.
“Kendini geliştirmeye biraz geç kalmadın mı?” diye sorabilirsiniz. Evet, ama bu geç kalmaktan ziyade zamanında yeteri kadar çalışamamaktan kaynaklandı diyebilirim. Bunun birçok sebebi vardı. Öncelikle üniversitede okuduğum bölüm eğitim ağırlıklıydı ve yazılım konusuna çok yoğunlaşmıyordu. Temel konular hakkında bilgi sahibi olduktan sonra bunu ilerletmek tamamen size kalmış bir olay. Bu durum pek çok alan için de geçerli olabilir ama yazılım konusunda çevremde istifade edebileceğim insan yoktu. Ayrıca yazılım için İngilizce olmazsa olmaz bir şart ve sadece temel düzeyde İngilizce bilgimin dezavantajını çok hissettim. En önemli eksiklerimden birisi de doğru kaynakları zamanında keşfedememek. Tabiki bunları bahane olarak kabul edemem. Demek istediğim şu anda sadece temel düzeyde bilgilere sahip olduğum ve bunları yeterli görmüyorum. Zaten bu bloğun amacıda sürekli kendimi geliştirmek.
Bir şey bütün elde edilmezse, bütün bütün elden kaçırılmaz.
Programlama öğrenmeye geç yaşta başladım sanırım. İlk defa üniversitede C programlama dili görmüştüm. Kodlara ilk baktığımda benim için anlamsız ve çok karmaşıktı. Ama dönemin sonunda basitte olsa “Var Mısın Yok Musun” oyunu yapmıştım 🙂 Üniversitede sürekli grup olarak projeler geliştirdik. Ekip olarak çalışmak hem zordu ama faydalıydı. Tüm zorluklara rağmen sonunda bir projeyi başarıya ulaştırmak güzel bi duygu.
Aslında ilk yazımda daha çok anlatacak şey var ama sözü daha fazla uzatıp sizleri sıkmayayım. Gelecek yazılarda yazarım artık 😀
Mevlana’nın bir sözü durumu gayet iyi özetlemekte zaten:
Asla oldum deme, çünkü ben oldum demek ben öldüm demektir.
Yorumlar