JS de sınıf oluşturma biraz farklı. Birçok yöntem var ama en popüler yöntemlerden biri fonksiyonlar.
function Oyuncu( kullaniciAdi, seviye, tur) { this.kullaniciAdi = kullaniciAdi; this.seviye = seviye; this.tur = tur; } var batman = new Oyuncu('batman', '100', 'Yarasa');
Oluşturulan sınıflara fonksiyonlar da eklenebilir. Yalnız burada önemli bir nokta var: prototype
function Oyuncu( kullaniciAdi, seviye, tur) { this.kullaniciAdi = kullaniciAdi; this.seviye = seviye; this.tur = tur; } Oyuncu.prototype.oyuncuBilgileri = function () { console.log('Oyuncu: ', this.kullaniciAdi); console.log('Seviye: ', this.seviye); console.log('Tür: ', this.tur); } var batman = new Oyuncu('batman', '100', 'Yarasa'); batman.oyuncuBilgileri();
prototype
JS’de sınıflar oluşturulurken sadece fonksiyonlar için kullanılıyor. Bunun sebebi her yeni nesne üretildiğinde fonksiyonların tekrar tekrar belleğe çıkmasını önlemektir kısaca.
Celery ile alakalı "best practice"leri ve faydalı araçları bir araya getiren güzel bir checklist'e denk…
Diziler en temel ve sık kullandığımız araçlardan... Kod yazarken işimizi kolaylaştıracak, daha temiz kod yazmamızı…
listve tuple bilginizi test etmek ister misiniz? realpython.com da keşfettiğim ve Türkçe'ye çevirdiğim mini teste…
Rehberlik sağlaması ve bilgi tazelemesi açısından faydalı olduğunu düşündüğüm bir Toptal blog paylaşımınıTürkçe'ye çevirdim.Devamını okuyunBilmeniz…
Angular componentlerine console üzerinden hızlıca erişmek için kullanılan bir teknik. Unutmamak için kendime not düşüyorum.Devamını…
Geçtiğimiz günlerde keşfettiğim ve oldukça da hoşuma giden repoyu paylaşmak istiyorum: lydiahallie/javascript-questions Genel olarak temel…